Politika privatnosti

1. Opće informacije
Ova Pravila zaštite privatnosti (dalje: Pravila) opisuju koje Vaše osobne podatke prikupljamo, na koji način obrađujemo te u koje svrhe ih upotrebljavamo, kao i Vaša prava povezana s Vašim podacima. Pučko otvoreno učilište Koprivnica, Starogradska 1, 48000 Koprivnica, OIB: 86739035476 (dalje: “Učilište“ ) obrađuje osobne podatke korisnika svojih usluga i posjetitelja stranice www.pou-kop.hr u skladu s važećim propisima kojima je regulirana zaštita osobnih podataka (Opća uredba o zaštiti podataka 2016/679). Poštujemo Vašu privatnost i obrađujemo osobne podatke pošteno i zakonito, isključivo na temelju valjanih pravnih osnova, odnosno sukladno Vašim suglasnostima za obradu.

2. Način i svrhe obrade osobnih podataka
Promotivne poruke
Pristup internetskoj stranici www.pou-kop.hr je slobodan i ne zahtijeva registraciju. Ukoliko želite primati newsletter Učilišta o glazbeno-scenskim događanjima i kino programu možete odabrati jednostavnu prijavu vaše e- mail adrese u web obrazac, bez potrebe registracije.

Kontaktiranje
Ukoliko nam se obratite s Vašim upitima, podatke koje nam pri tome dostavite obrađujemo isključivo za pružanje traženih informacija.

Predbilježbe/prijave za obrazovne programe
Podatke koje nam pošaljete u svrhu predbilježbe/prijave za pohađanje pojedinog obrazovnog programa u organizaciji Učilišta obrađuju se isključivo u svrhu formiranja grupe polaznika pojedinog obrazovnog programa. U slučaju upisa programa podaci se čuvaju u javnim ispravama u obrazovanju odraslih sukladno Zakonu o obrazovanju odraslih, dok se u slučaju odustajanja od upisa dostavljeni podaci brišu.

3. Primatelji osobnih podataka
Učilište će Vaše osobne podatke prosljeđivati drugim primateljima isključivo na temelju zakonske obveze, odnosno opravdanog zahtjeva ovlaštenog javnog tijela (npr. sudovima, ministarstvima).

4. Zaštita osobnih podataka
Prikupljene osobne podatke obrađujemo uz obaveznu primjenu odgovarajućih pravnih, tehničkih i organizacijskih mjera sigurnosti kako bismo spriječili svaku neovlaštenu obradu podataka. Pristup Vašim osobnim podacima ograničen je samo na one zaposlenike kojima su te informacije nužne u pružanju naših usluga. Kontinuirano educiramo naše zaposlenike o važnosti povjerljivosti podataka te čuvanju privatnosti i zaštiti Vaših podataka. Prikupljamo samo one podatke koji su nužni za predmetnu obradu i ne čuvamo ih dulje nego li je to potrebno, odnosno određeno zakonskim propisima.

5. Vaša prava
U svakom trenutku od nas možete zatražiti informaciju o obradi Vaših osobnih podataka i zatražiti ostvarivanje sljedećih prava:
• pravo na pristup podacima koji se odnose na Vas
• ispravak ili dopunu Vaših osobnih podataka kako bi uvijek bili točni
• brisanje osobnih podataka (ukoliko ne postoje opravdani razlozi za čuvanje podataka)
• ograničenje obrade osobnih podataka, npr. kada prigovarate točnosti osobnih podataka, a za vrijeme dok ne provjerimo njihovu točnost.
• povlačenje suglasnosti za obradu podataka

Ukoliko smatrate da je neko od Vaših prava povrijeđeno možete podnijeti prigovor
Agenciji zaštitu osobnih podataka na kontakt:
Martićeva ulica 14,
HR – 10 000 Zagreb,
email: azop@azop.hr

6. Kontakt za zaštitu osobnih podataka
Zahtjevi, pritužbe ili upiti koji se odnose na obradu i zaštitu osobnih podatka možete uputiti na adresu elektroničke pošte educa@pou-kop.hr ili pisanim putem na adresu Pučko otvoreno učilište Koprivnica, Starogradska 1, 48000 Koprivnica.
Sukladno važećim zakonskim propisima kojima je regulirana zaštita osobnih podataka svaki zahtjev/upit bit će riješen što je prije moguće, a najkasnije u roku od 30 dana od zaprimanja.
Prilikom kontakta i postavljanja navedenih zahtjeva uložit ćemo razumne napore da potvrdimo Vaš identitet i spriječimo neautoriziranu obradu osobnih podataka. Službenik za zaštitu osobnih podataka – kontakt: educa@pou-kop.hr, tel: 048 621 106

7. Pravila zaštite osobnih podataka drugih web stranica/trećih osoba trećih
strana
Na ovoj stranici pronaći ćete poveznice na druge web stranice ili portale. Pravila o zaštiti osobnih podataka na tim portalima mogu biti drugačija od ovih Pravila.
U slučaju promjena ovih Pravila obavijestit ćemo Vas o tome na ovoj stranici i ažurirati datum izmjene politike privatnosti dolje kako slijedi.
Ova Pravila su zadnji put izmijenjena svibanj 2018. godine.

Pučko otvoreno učilište Koprivnica