Vla Vla Vlajland cabaret

Pisac i redatelj: Ivan Leo Lemo
Igra: Vlajna – Ecija Ojdanić
Koreograf: Leo Mujić
Skladatelj: Zvonimir Dusper Dus
Scenograf: Kristijan Popović
Kostimografkinja: Martina Ptičar
Violinist: Bruno Urlić

Nakon vrhunskih cabareta „Splićanke“ i „Preko veze“ koji su oduševili publiku, Ivan Leo Lemo oduševljava svojim najnovijim cabaret hitom – Vla Vla Vlajland! Pišući ga za  svoju višedesetljetnu suradnicu i muzu  Eciju Ojdanić, Vla Vla Vlajland svojevrsni je nastavak hit koprodukcije kazališta Kerempuh i kazališta Moruzgva Preko veze.

Upravo u cabaretu „Preko veze“ posebnu simpatiju publike privukao je lik Vlajne, čistačice koja se na sebi svojstven način borila za svoju egzistenciju te tom borbom doživjela prosvijetljenje kroz spoznaje atipične za vlastitu stereotipnu poziciju. Ovu narodnu heroinu sudbine je odvela, a gdje drugdje, do u Njemačku! U zemlji snova naših gastajbajtera snašle su je brojne pustolovine kojima ona stoički odolijeva ko prava zdravorazumska žena s kamenjara, čvrsto gazeći sve prepreke koje život stavlja pred nju, uključujući i čudno doba korona virusa u svijetu.

Cabaret Vla Vla Vlajland svojevrsni je i hommage velikanki dijalektalne stand up forme Neli Eržišnik.

Nadam se da ni vlaški mentalitet, niti vlaški jezik nismo zlouporabili,već da smo ga utkali u psihoterapijsku seansu koja i nama i našem napaćenom narodu daje priliku za iscjeljujući smijeh. Nek nam koplja dobrih namjera pogode alku Vašeg srca usridu!
Hvala Vam, draga publiko što u ovim vremenima socijalne distance svojim dolaskom na našu predstavu podržavate jedno nezavisno kazalište, ali i kazalište kao takvo.

Ivan Leo Lemo

Dvorana „Domoljub“

10.rujna 2020. (četvrtak) u 19:30 sati

Ulaznice po cijeni od 50,00 kn možete kupiti na blagajni Domoljuba radnim danom od 13:00 do 17:00 sati ili rezervirati na broj telefona 621-106 radnim danom od 13:00 do 17:00 sati. Za kupnju od 6 i više karata ostvaruje se 20% popusta.
Zbog provođenja epidemioloških mjera, broj mjesta u dvorani je ograničen, stoga na vrijeme osigurajte svoju ulaznicu.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!