Roda i lisac

Lutkarska scena Ivana Brlić Mažuranić

Režija: Ivana Peroš
Dramatizacija: Beatrica Kurbel
Igraju: Stipe Gugić, Mirko Ilibašić/Ksenia Gregurić, Karlo Kučanda
Glazba i stihovi: Igor Karlić
Songove pjeva i glas spikerice: Mia Krajcar
Idejno  rješenje i izrada lutaka: Ana Sekulić
Oblikovatelj tona i rasvjete: Marko Crnčević

Trajanje: 35 min
Za uzrast: 3+

„Roda i lisac“ duhovita je, dinamična basna o lisici koja se htjela narugati rodi samo zato što je drugačija pa je i sama postala predmet šale sadrži nekoliko važnih poruka kako za djecu, tako i kao univerzalni podsjetnik za odrasle: ne čini drugom ono što ne želiš da čine tebi, kako daješ tako ti se i vraća, tko se šali na tuđi račun, mora biti spreman prihvatiti šalu i na svoj… Predstava personificirana kroz životinjske likove, na zabavan i šaljiv način kroz čvrste uzročno-posljedične veze te iste motive (pripremanje objeda, serviranje stola, dočekivanje gosta) poučava mladu publiku da poštuju i prihvaćaju različitosti, jer u nekom trenutku, u nekoj situaciji i drugom mjestu (gradu, državi, kontinentu) i sami mogu biti (postati) drugačiji. A ipak, svatko je jednako vrijedan u svojim posebnostima i vrijednostima.

Predstava je financirana sredstvima Ministarstva kulture i medija.

Dvorana „Domoljub“

30. listopada 2020. (petak) u 18:00 sati

Ulaznice po cijeni od 20,00 kn možete kupiti u Domoljubu radnim danom od 13:00 do 17:00 sati ili rezervirati na broj telefona 621-106.
Predstava će se održati uz poštivanje svih epidemioloških mjera, stoga je broj ulaznica ograničen.

Sukladno novim mjerama te uputama i preporukama vezanima uz organizaciju okupljanja dužni smo voditi evidenciju svih sudionika. U evidenciji se prikupljaju osnovni podaci sudionika: ime, prezime, te broj telefona ili mobitela.
Kako bismo ubrzali ulaz publike te smanjili kontakte pripremili smo Vam online obrazac koji možete ispuniti putem poveznice.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!