Roda i lisac

Lutkarska scena Ivana Brlić Mažuranić

Režija: Ivana Peroš
Dramatizacija: Beatrica Kurbel
Igraju: Stipe Gugić, Mirko Ilibašić/Ksenia Gregurić, Karlo Kučanda
Glazba i stihovi: Igor Karlić
Songove pjeva i glas spikerice: Mia Krajcar
Idejno  rješenje i izrada lutaka: Ana Sekulić
Oblikovatelj tona i rasvjete: Marko Crnčević

Trajanje: 35 min
Za uzrast: 3+

„Roda i lisac“ duhovita je, dinamična basna o lisici koja se htjela narugati rodi samo zato što je drugačija pa je i sama postala predmet šale sadrži nekoliko važnih poruka kako za djecu, tako i kao univerzalni podsjetnik za odrasle: ne čini drugom ono što ne želiš da čine tebi, kako daješ tako ti se i vraća, tko se šali na tuđi račun, mora biti spreman prihvatiti šalu i na svoj… Predstava personificirana kroz životinjske likove, na zabavan i šaljiv način kroz čvrste uzročno-posljedične veze te iste motive (pripremanje objeda, serviranje stola, dočekivanje gosta) poučava mladu publiku da poštuju i prihvaćaju različitosti, jer u nekom trenutku, u nekoj situaciji i drugom mjestu (gradu, državi, kontinentu) i sami mogu biti (postati) drugačiji. A ipak, svatko je jednako vrijedan u svojim posebnostima i vrijednostima.

Predstava je financirana sredstvima Ministarstva kulture i medija.

Dvorana „Domoljub“

30. listopada 2020. (petak) u 18:00 sati

Ulaznice po cijeni od 20,00 kn možete kupiti u Domoljubu radnim danom od 13:00 do 17:00 sati ili rezervirati na broj telefona 621-106.
Predstava će se održati uz poštivanje svih epidemioloških mjera, stoga je broj ulaznica ograničen.

Sukladno novim mjerama te uputama i preporukama vezanima uz organizaciju okupljanja dužni smo voditi evidenciju svih sudionika. U evidenciji se prikupljaju osnovni podaci sudionika: ime, prezime, te broj telefona ili mobitela.
Kako bismo ubrzali ulaz publike te smanjili kontakte pripremili smo Vam online obrazac koji možete ispuniti putem poveznice.

Pučko otvoreno učilište Koprivnica