Pučko otvoreno učilište i Dječji vrtić Tratinčica partneri u projektu Chain experiment in preschool u okviru Erasmus Plus programa

POU Koprivnica i DV Tratinčica sudjelovali su od 17. do 19. listopada 2018. na prvom transnacionalnom projektnom sastanku projekta „Chain experiment in preschool“ u okviru Erasmus Plus programa čiji je nositelj Ljudska univerza Jesenice iz Slovenije. U projektu sudjeluje deset ustanova ( vrtići i ustanove za obrazovanje odraslih) iz Italije, Slovenije, Austrije, Poljske i Hrvatske. Projekt je započeo 1.listopada 2018., a traje do 30.rujna 2020.

Cilj projekta je povezati ustanove za obrazovanje odraslih i vrtiće s ciljem ojačavanja multigeneracijske suradnje te razmjena ideja, praksi i metoda za implementaciju lančanog pokusa u vrtićima. Planirane aktivnosti sastoje se od 5 petodnevnih radionica za izradu lančanog pokusa, izrade vodiča za izradu lančanog pokusa, implementacija pilot programa u vrtićima te diseminacijskih aktivnosti.

Na prvom transnacionalnom sastanku detaljizirane su aktivnosti za prvih godinu dana projekta, predstavljen je financijski plan, način monitoringa i evaluacije te projektna dokumentacija.

Sljedeći susret s partnerima planiran je od 2. do 8.prosinca u Trebovlju, na prvoj radionici za izradu lančanog pokusa.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!