Porinima ovjenčani “Pandaland” Zvjezdan Ružić Sexteta stiže u novoobnovljeni Domoljub

Riječanin Zvjezdan Ružić jedan je od najtraženijih hrvatskih jazz glazbenika koji ljepotu pronalazi u spajanju različitosti, a u svom stvaranju briše granice između stilova, tradicija i kultura

Porinom višestruko nagrađivani autor te šesterostruki dobitnik Statusa za najboljeg jazz pijanista, Riječanin Zvjezdan Ružić jedan je od najtraženijih hrvatskih jazz glazbenika koji ljepotu pronalazi u spajanju različitosti, a u svom stvaranju briše granice između stilova, tradicija i kultura. Uz brojne suradnje i osebujan diskografski opus koje je ostvario s eminentnim glazbenicima hrvatske jazz, klasične te pop i rock scene, Zvjezdan je dosad snimio tri autorska albuma, od kojih su “The Knightingale Cabaret” i “Elfin Farewell” nagrađivani Porinom za najbolju jazz skladbu. Glazbenik koji je u samo 30 godina života glazbom proputovao pola svijeta, nastupao u prestižnim dvoranama poput “Schoenberg Hall” na sveučilištu UCLA u Kaliforniji, čuvenoj areni „Budokan” gdje je nastupio sa svjetskom senzacijom “2 Cellos”, najstarijoj koncertnoj dvorani u Shanghaiju (Cadillac Shanghai Concert Hallu) koju je napunio sa svojim sekstetom, može se pohvaliti i s dvije velike turneje po Kini, na kojima je izvodio svoju autorsku glazbu te osvojio srca Kineza s novim albumom “Pandaland”.

Zvjezdan Ružić Sextet će 28. listopada 2019. u dvorani „Domoljub“ u 19:00 sati predstaviti upravo svoj posljednji album “Pandaland” koji je osvojio prestižnu glazbenu nagradu Porin u kategoriji za najbolji album jazz glazbe, dok je skladba “Liuyang River” s istog albuma nagrađena za najbolju izvedbu jazz glazbe. Ulaznice po cijeni od 30,00 kuna možete kupiti u Domoljubu radnim danom od 13:00 do 17:00 sati.

Zvjezdan Ružić nastupit će sa svojim sekstetom koji uz njega na klaviru i mellotronu čine Tomaž Gajšt na trubi, Vojkan Jocić na sopran saksofonu, Lenart Krečič na tenor saksofonu, Miha Koren na kontrabasu i Adriano Bernobić za bubnjevima.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!