O glazbeno-scenskoj djelatnosti

Pučko otvoreno učilište Koprivnica u dvorani „Domoljub“ već godinama prikazuje kazališne predstave koje zadovoljavaju široki spektar publike. Jednom mjesečno građanima Koprivnice i okolice nudimo kazališne predstave za odrasle i edukativne kazališne predstave za djecu. Dobra posjećenost predstava za djecu pokazatelj nam je da roditelji shvaćaju da djecu od najmlađe dobi ( naši najmlađi posjetitelji imaju oko godinu dana) treba privikavati na konzumiranje kulturnih događanja i stvarati naviku odlaska u kazalište.

Osim kazališnih predstava Pučko otvoreno učilište Koprivnica nastoji građanima Koprivnice i okolice omogućiti kvalitetne koncerte jazz i klasične glazbe dovodeći na pozornicu dvorane „Domoljub“ eminentne hrvatske glazbenike, ali i glazbenike iz inozemstva. Naša je dvorana mjesto gdje već godinama kontinuirano nastojimo glazbeno educirati koprivničku publiku s ciljem podizanja glazbene svijesti te kulturnih potreba i navika organiziranjem koncerata klasične, jazz i etno glazbe.

U ostvarivanju glazbenih programa POU Koprivnica surađuje s Ministarstvom kulture Republike Hrvatske, Puhačkim orkestrom grada Koprivnice, Glazbenom mladeži Koprivnica, Umjetničkom školom „Fortunat Pintarić“ Koprivnica i drugim umjetničkim organizacijama i udrugama s područja Grada.

U okviru glazbeno-scenske djelatnosti Pučko otvoreno učilište koprivnica podržava i kulturni amaterizam koji se realizira pretežito u suradnji s kulturno umjetničkim društvima. Posebno ističemo dobru suradnju sa školama iz gotovo cijele Koprivničko-križevačke županije, čiji su učenici redoviti posjetitelji kino i kazališnih predstava organiziranih isključivo za njihove potrebe.

Glazbeno-scenska djelatnost Pučkog otvorenog učilišta podržana je jednim dijelom sredstvima gradskog proračuna te financijskim sredstvima od prodaje ulaznica. Stanovnici Koprivnice i okolice, mogli bismo reći cijele Županije, dvoranu Domoljub gledaju kao kulturno središte jer potiče cjelokupan društveni i kulturni život stanovnika Koprivničko-križevačke županije.

Pučko otvoreno učilište Koprivnica