Novi programi u Pučkom otvorenom učilištu Koprivnica

Pučko otvoreno učilište Koprivnica suvremeno je učilište koje spada u sam vrh učilišta koja djeluju u Republici Hrvatskoj.

U fokusu djelatnosti Pučkog otvorenog učilišta Koprivnica je obrazovanje odraslih i cjeloživotno učenje s trenutno više od 60 različitih programa u realizaciji kojih je, zbog njihove kompleksnosti, uključeno stotinjak vanjskih stručnih suradnika. Programi su verificirani i neverificirani, namijenjeni različitim ciljnim skupinama i pojedincima s ciljem podizanja razine njihove opće kompetencije, s posebnim naglaskom na njihovo obrazovanje i osposobljavanje za zanimanja u fokusu tržišta rada. Učilište veliki naglasak daje na konstantno istraživanje stvarnih potreba i interesa građana na lokalnoj i regionalnoj razini s ciljem izrade ciljanih programa koji će omogućiti stjecanje znanja i vještina potrebnih za lakšu zapošljivost. Jedan od takvih programa je i „Poslovni plan“, neverificirani program od 20 sati koji je upravo izađen na temelju upita polaznika programa Učilišta, a i u budućnosti Učilište se namjerava okrenuti neverificiranim, kratkim programima za podizanje kompetencija iz različitih područja.

Obrazovanje je jedan od osnovnih kriterija konkurentnosti jer se jedino putem obrazovanja mogu uspješno smanjiti razlike u društvenom i ekonomskom statusu, spolu i regionalnoj pripadnosti. Posebno mjesto u tome zauzima obrazovanje odraslih.

Pučko otvoreno učilište Koprivnica uspješno obrazuje polaznike iz različitih obrazovnih sektora. Tako se u području poljoprivrede, prehrane i veterine mogu osposobiti za aranžera cvijeća, cvjećara, pčelara,  prerađivača i proizvođača jaja, povrćara, proizvođača mlijeka i mesa na govedarskoj farmi, proizvođača  mlijeka i mesa na kozarskoj farmi, proizvođača mlijeka i mesa na ovčarskoj farmi, ratara, vinogradara i podrumara, voćara i rukovatelja poljoprivrednim traktorom.

U području graditeljstva mogu se osposobiti za zanimanja : armirača, betonirca, fasadera, keramičara, krovopokrivača, montera za suhu gradnju, parketara, podopolagača, rukovatelja viličarom, tesara i zidara. 

Od obrazovnih programa koji su traženi i postoji mogućnost zapošljavanja i samozapošljavanja tu su  dadilje, njegovateljice, maseri i knjigovođe, koji su i najpopularniji programi.

Ovih je dana Učilište dobilo odobrenje Ministarstva znanosti i obrazovanja za izvođenje šest novih programa u sektoru turizam i ugostiteljstvo: priprematelj bureka i pizza, priprematelj jednostavnih jela, konobar, barmen, sommelier i voditelj agroturističkog gospodarstva. S obzirom na veliku potražnju poslodavaca za kadrovima u turizmu i ugostiteljstvu, uspješnim završetkom ovih programa polaznici će se moći vrlo brzo uključiti u svijet rada. Nakon uspješno završenog programa dobiva se Uvjerenje o osposobljenosti koje se može evidentirati u elektroničkom zapisu podataka iz područja radnih odnosa (e-radnoj knjižici). Prijave za upis primaju se cijele godine, a nastava počinje nakon formiranja grupa.  Sve informacije oko programa i upisa možete dobiti u POU Koprivnica na telefon 048/621-106 ili 048/240 -307.

Pučko otvoreno učilište Koprivnica u pripremi za verifikaciju ima još nekoliko novih programa iz područja  elektrotehnike i računalstva te strojarstva, brodogradnje i metalurgije.  

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!