Mali vitez Don Kiho i Štitonoša Sancho

PREMIJERA

PROSPERO – Gordan Marijanović
MIRANDA – Antonija Mrkonjić

Tekst i režija: Damir Mađarić
Scenografija: Marta Crnobrnja
Kostimografija: Marija Sarić Ban
Glazba: Gordana Evačić, Miroslav Evačić

Kazališni tekst za djecu nastao je po predlošku slavnog romana Miguela de Cervantesa “Bistri vitez Don Quijote od Manche”. Sam roman govori o ostarjelom vitezu koji živi u svijetu viteških romana i odlazi u svijet kako bi ga učinio boljim, spasio svoju djevu, a sa sobom vodi svoga slugu Sanchu.

U tekstu za djecu radi se o dječaku Prosperu i djevojčici Mirandi. Dječak koji je zatvoren u svoj svijet, otkriva roman o vitezu tužnog lica i na svoj tavan pozove Mirandu, svog jedinog prijatelja. I na tom tavanu oni se, pomalo drugačiji od svoje okoline, zabavljaju igrajući scene iz romana, scene koje se njima cine zabavne i zanimljive.

Djeca se igraju viteza i sluge stvarajući svoj svijet iz mašte u kojem se osjećaju sigurno. Kraj govori o onome sto ih čeka. Ljubav!

Dvorana „Domoljub“

9. listopada 2020. (petak) u 18:00 sati

Besplatne ulaznice možete podići od ponedjeljka, 5. listopada, radnim danom od 13:00 do 17:00 sati na blagajni Domoljuba.
Predstava će se održati uz poštivanje svih epidemioloških mjera, stoga je broj ulaznica ograničen.

Sukladno novim mjerama te uputama i preporukama vezanima uz organizaciju okupljanja dužni smo voditi evidenciju svih sudionika. U evidenciji se prikupljaju osnovni podaci sudionika: ime, prezime, te broj telefona ili mobitela.
Kako bismo ubrzali ulaz publike te smanjili kontakte pripremili smo Vam online obrazac koji možete ispuniti putem poveznice.

Pučko otvoreno učilište Koprivnica