Mali vitez Don Kiho i Štitonoša Sancho

PREMIJERA

PROSPERO – Gordan Marijanović
MIRANDA – Antonija Mrkonjić

Tekst i režija: Damir Mađarić
Scenografija: Marta Crnobrnja
Kostimografija: Marija Sarić Ban
Glazba: Gordana Evačić, Miroslav Evačić

Kazališni tekst za djecu nastao je po predlošku slavnog romana Miguela de Cervantesa “Bistri vitez Don Quijote od Manche”. Sam roman govori o ostarjelom vitezu koji živi u svijetu viteških romana i odlazi u svijet kako bi ga učinio boljim, spasio svoju djevu, a sa sobom vodi svoga slugu Sanchu.

U tekstu za djecu radi se o dječaku Prosperu i djevojčici Mirandi. Dječak koji je zatvoren u svoj svijet, otkriva roman o vitezu tužnog lica i na svoj tavan pozove Mirandu, svog jedinog prijatelja. I na tom tavanu oni se, pomalo drugačiji od svoje okoline, zabavljaju igrajući scene iz romana, scene koje se njima cine zabavne i zanimljive.

Djeca se igraju viteza i sluge stvarajući svoj svijet iz mašte u kojem se osjećaju sigurno. Kraj govori o onome sto ih čeka. Ljubav!

Dvorana „Domoljub“

9. listopada 2020. (petak) u 18:00 sati

Besplatne ulaznice možete podići od ponedjeljka, 5. listopada, radnim danom od 13:00 do 17:00 sati na blagajni Domoljuba.
Predstava će se održati uz poštivanje svih epidemioloških mjera, stoga je broj ulaznica ograničen.

Sukladno novim mjerama te uputama i preporukama vezanima uz organizaciju okupljanja dužni smo voditi evidenciju svih sudionika. U evidenciji se prikupljaju osnovni podaci sudionika: ime, prezime, te broj telefona ili mobitela.
Kako bismo ubrzali ulaz publike te smanjili kontakte pripremili smo Vam online obrazac koji možete ispuniti putem poveznice.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!