Drugi trening u okviru projekta “Chain experiment in preschool”

Upravo se u Italiji u mjestu Avezzano održava drugi trening u okviru projekta “Chain experiment in preschool” iz programa Erasmus+ KA2. Naši talijanski domaćini su privatna škola Istituto Scolastico Paritario “Sacro Cuore” i udruga Soro Tori. Iz Koprivnice u treningu sudjeluju: Nikolina Ištvan i Irena Babić iz POU Koprivnica, Bojana Kežman i Paula Kuharić iz Dječjeg vrtića Tratinčica, dva dobrovoljca volontera Božidar Lukčin i Željko Jurenec te dvoje roditelja/djeda djece iz DV Tratinčica, Branko Kovačić i Predrag Grobenski. Ostali sudionici su predstavnici drugih partnera u projektu i dolaze iz Slovenije, Poljske i Italije. Tijekom pet dana treninga, svi sudionici podijeljeni u šest grupa po šest članova izrađuju lančani pokus Happy Marbles (“Sretne špekule”). Izradu pokusa nadgledaju i mentoriraju predstavnici koordinatora projekta Ljudske univerze Jesenice, Katarina Bertoncelj i Stane Arh. 

Grupe su pri kraju izrade svojih primjeraka eksperimenta, u četvrtak je na redu bojanje, a u petak, završni dan, je povezivanje svih izrađenih “naprava” i testiranje te završetak treninga.

I tijekom rada i izvan treninga, svi sudionici se međusobno intenzivno druže i surađuju. Izvrsni talijanski domaćini su svim sudionicima organizirali posjet dvorcu Piccolomini, gdje su čuli i vidjeli dio povijesti tog kraja, te posjet Svemirskom centru Fucino. 

Vise o projektu pročitajte OVDJE…

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!