Cinema Paradiso

Krešimir Marmilić – violina
Kristina Bjelopavlović Cesar – glasovir

Koncert je sufinanciran sredstvima HUZIP-a.

Krešimir Marmilić, rođen 1961. u Zagrebu. Diplomirao na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Kristijana Petrovića i prof. Tamare Smirnov. Usavršavao se kod prof. Henryka Kowalskog na Indiana University (SAD). Kao solist, nastupao je u Hrvatskoj, Sloveniji, Austriji, Švicarskoj, Njemačkoj i Španjolskoj. Vrlo je aktivan u revitalizaciji djela hrvatske glazbene baštine 18. i 19. stoljeća kao i u praizvedbama djela suvremenih hrvatskih autora. Često je nastupao u emisijama HRT–a. Koautor je i izvođač  u dokumentarnim filmovima  o hrvatskim skladateljima; Krežmi, Jarnoviću i Spadini. Kao urednik i izdavač objavio je i obradio 6 rukopisa nota Franje Krežme pod naslovom «Album». Inicijator je tiskanja djela I.M. Jarnovića i F. Krežme u izdanju MIC-a iz Zagreba.

Voditelj je i osnivač gudačkog kvarteta “Cadenza Zagreb” (1995) kao i nekoliko komornih sastava (Komorni trio Crisostomo, Trio i duo Cadenza, Ansambl Croazzolla Concertante,…) s kojima je nastupao na gotovo svim festivalima i pozornicama Hrvatske te na gostovanjima u Italiji, Mađarskoj, Belgiji, Kosovu Albaniji i BiH. Sudjelovao je u orkestrima u SAD, Španjolskoj, Nizozemskoj, Sloveniji te Hrvatskoj. Aktivno koncertno nastupa i surađuje s mnogim istaknutim  glazbenicima i ansamblima. Od 1999. u statusu je samostalnog umjetnika.

Kristina Bjelopavlović Cesar (Zagreb, 1983.) studij klavira završava na Muzičkoj Akademiji u Zagrebu (Sretna Meštrović) te magistrira (Marina Ambokadze). Usavršavala se na domaćim i inozemnim seminarima (Ph. Fowke, P. Donohoe, A. Valdma, K. H. Kämmerling, E. Indjic, A. Ciccolini, N. Flores). Uspješno je nastupala kao solistica uz ansambl Zagrebačkih solista, Zagrebačku filharmoniju, Dubrovački simfonijski orkestar i Orkestar Opere HNK Ivana pl. Zajca-Rijeka. Laureat je međunarodnog pijanističkog natjecanja u Senigallii, pobjednica međunarodnih pijanističkih natjecanja u Pietra Liguri, Pinerolu, Cortemilii, te dobitnica šest prvih nagrada na Hrvatskim državnim natjecanjima učenika i studenata glazbe (među kojima je i dobitnica apsolutne prve nagrade – kao članica klavirskog dua na natjecanju komornih sastava). Za akademsku godinu 2002./03. dobitnica je Rektorove nagrade. Od 1997. DO 2003. stipendistica je Grada Zagreba. Za nosač zvuka diskografske kuće Orfej snimila je koncerte za klavir i orkestar Silvija Bombardellia i Borisa Papandopula u pratnji Komornog orkestra Simfonijskog orkestra HRT-a.

Među važnijim nastupima ističe se serija koncerata po Hrvatskoj u sklopu akcije Više glazbe, manje mina za razminiranje Hrvatske, koncertna turneja po Japanu, zapaženi koncerti u sklopu Zagrebačkih ljetnih večeri, u ciklusu Zagrebački umjetnici zagrebačkoj publici, na Festivalima hrvatske glazbe u Berlinu i u Beču, itd. Djeluje kao članica tria Orient expresto (klavirski duo i udaraljke – Matej Meštrović, Borna Šercar) koji je do sada nastupao diljem Hrvatske i u inozemstvu, 2010. godine dodijeljena im je Nagrada europskog udruženja turističkih novinara za izniman doprinos turizmu. Nekoliko sezona djeluje kao glazbeni suradnik u Zagrebačkom kazalištu mladih. Umjetničku djelatnost upotpunjuje afinitetima prema jazz i popularnoj glazbi čime nadograđuje svoju klasičnu naobrazbu. Kroz posliednje tri godine djeluje u swing&jazz sastavu Tom and the Twisters. 2010. godine sudjeluje u njihovom albumu prvijencu Što ti drugo treba (Croatia Records). Od 2007. godine djeluje kao predavač na Teološkom fakultetu Matija Vlačić Ilirik gdje vodi katedru za glazbene predmete.

Program:

Smile – Charlie Chaplin   / Tema iz filma Modern Times – Moderna vremena
Monolog – Miroslav Miletić
Scherzino – Franjo Krežma
Somewhere in time – John Barry / Istoimeni film
Ladies in Lavender – Nigel Hess / Istoimeni film
Cinema Paradiso – Ennio & Andrea Morricone /” Love theme”  iz istoimenog filma
Bubamara – tradicionalna / Film “Black cat white cat”
Waltz for Christine – Stacey Hersh / Film “Come Dance With Me”
John Williams – Tema iz filma Schindlerova lista
C. Gardel – Tango Por una cabeza / Film “Miris žene”

Prikaz koncerta Cinema Paradiso
Prikaz koncerta Cinema Paradiso

Dvorana „Domoljub“

27. listopada 2020. (utorak) u 19:00 sati

Ulaznice po cijeni od 30,00 kuna možete rezervirati na email kultura@pou-kop.hr ili kupiti na blagajni Domoljuba radnim danom od 13:00 do 17:00 sati. Cijena ulaznice za učenike, studente i umirovljenike je 20,00 kn.
Koncert će se održati uz poštivanje svih epidemioloških mjera, stoga je broj ulaznica ograničen.

Sukladno novim mjerama te uputama i preporukama vezanima uz organizaciju okupljanja dužni smo voditi evidenciju svih sudionika. U evidenciji se prikupljaju osnovni podaci sudionika: ime, prezime, te broj telefona ili mobitela.
Kako bismo ubrzali ulaz publike te smanjili kontakte pripremili smo Vam online obrazac koji možete ispuniti putem poveznice.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!