Pučko otvoreno učilište i Dječji vrtić Tratinčica partneri u projektu Chain experiment in preschool u okviru Erasmus Plus programa
Objavljeno: 14.12.2018. 7:50:29

 


POU Koprivnica i DV Tratinčica sudjelovali su od 17. do 19. listopada 2018. na prvom transnacionalnom projektnom sastanku  projekta „Chain experiment in preschool“ u okviru Erasmus Plus programa čiji je nositelj Ljudska univerza Jesenice iz Slovenije.  U projektu sudjeluje deset ustanova ( vrtići  i ustanove za obrazovanje odraslih) iz Italije, Slovenije, Austrije, Poljske i Hrvatske. Projekt je započeo 1.listopada 2018., a traje do 30.rujna 2020.


Cilj projekta je povezati ustanove za obrazovanje odraslih i vrtiće s ciljem ojačavanja multigeneracijske suradnje te razmjena ideja, praksi i metoda za implementaciju lančanog pokusa u vrtićima. Planirane aktivnosti sastoje se od 5 petodnevnih radionica za izradu lančanog pokusa, izrade vodiča za izradu lančanog pokusa, implementacija pilot programa u vrtićima te diseminacijskih aktivnosti.


Na prvom transnacionalnom sastanku detaljizirane su aktivnosti za prvih godinu dana projekta, predstavljen je financijski plan, način monitoringa i evaluacije te projektna dokumentacija.  


Sljedeći susret s partnerima planiran je od 2. do 8.prosinca u Trebovlju, na prvoj radionici za izradu lančanog pokusa.