Svečanom otvorenje 11. Tjedna cjeloživotnog učenja
Objavljeno: 18.10.2017. 14:38:38

 


Pučkom otvorenom učilištu Koprivnica pripala je čast otvorenja središnje manifestacije na nacionalnoj razini 11. Tjedna cjeloživotnog učenja, kojim se promovira obrazovanje odraslih i cjeloživotno učenje.


Svečanom otvorenju nazočili su Hrvoje Šlezak, državni tajnik u Ministarstvu obrazovanja, Mile Živčić, ravnatelj Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih,  Darko Koren, župan Koprivničko-križevačke županije, Ratimir Ljubić, zamjenik župana, Mišel Jakšić, gradonačelnik Grada Koprivnice, zamjenice gradonačelnika Ksenija Ostriž i Melita Samoborec, Josip Juratović, zastupnik u Njemačkom parlamentu te ostali gosti, predstavnici gradova i županija, te kulturnih i obrazovnih institucija.


Priznanje za doprinos razvoju obrazovanja odraslih, kojim se želi istaknuti, promovirati i odati priznanje pojedincima koji su, baveći se ovim područjem aktivno više od četrdeset godina, svojim radom i djelovanjem zadužili obrazovanje odraslih u Republici Hrvatskoj na stručnoj i znanstvenoj razini, primili su: dr. sc. Nikola Pastuović, prof, emeritus iz Zagreba, za znanstveni doprinos razvoju obrazovanja odraslih, te Ljudevit Šimunović, prof, iz Zagreba, i Josip Nakić Alfirević, prof, iz POU Koprivnica, za doprinos razvoju prakse obrazovanja odraslih.


Nagrada Maslačak znanja za postignuća u učenju odraslih osoba dodijeljena je Gordanu Radiću, Klaudiji Gatarić i Sonji Šimatić. Radi se o pojedincima koji su odlučili proširiti svoja znanja i vještine, raditi na sebi i svome osobnomu razvoju. Dobitnicima je uručena povelja i vaučer u vrijednosti od 7.000,00 kn za pohađanje obrazovnoga programa po svome izboru.


Više o 11. Tjednu cjeloživotnog učenja na stranicama www.cjelozivotno-ucenje.hr