13.2. Koncert: Nina Kraljić
Objavljeno: 26.1.2018. 12:37:14
u dvorani "Domoljub" s početkom u 19:30 sati

 


NINA KRALJIĆ


Tisuću stihova ljubavi


 


Dvorana „Domoljub“


13. veljače 2018. u 19:30 sati


Koncert  mlade iznimno talentirane pjevačice i glazbenice Nine Kraljić održat će se 13. veljače u dvorani Domoljub.


Osnovnu glazbenu školu završila je u Novskoj (glasovir), Srednju Glazbenu školu glasovir i pjevanje u Varaždinu, te pohađala Muzičku akademiju u Zagrebu, operno pjevanje.


Pobjednica je prve sezone natjecateljske emisije  The Voice – Najljepši glas Hrvatske 2015. godine, nakon čega je iste godine objavila i svoj prvi singl „Zaljuljali smo svijet".


Ponosna je vlasnica  diskografske nagrade Porin za najboljeg novog izvođača godine koja joj je uručena u ožujku 2016., a nominirana je u još dvije kategorije (za najbolju žensku vokalnu izvedbu i najbolji aranžman za pjesmu „Zaljuljali smo svijet”).


Predstavnica je Hrvatske na Eurosongu 2016. godine u Stockholmu,  te je sa pjesmom "Lighthouse" prvi puta nakon sedam godina dovela Hrvatsku natrag u finale.


U srpnju 2017. godine dobija nagradu “Slavenska nada” Ministarstva kulture Bjelorusije za svoje prepoznatljive ethno world music izvedbe, dok u listopadu iste godine stiže i prestižna nominacija za nagradu MTV Best Adria Act na ovogodišnjoj dodjeli europskih MTV nagrada.


U 2017. godini Nina nastavlja s radom i turnejom po Hrvatskoj uz svoj prateći bend, a izvodi pjesme s novog albuma te prepoznatljive interpretacije i obrade poznatih hitova, sve se više profilirajući u ethno glazbi, njegujući Hrvatsku i svjetsku ethno baštinu i world music.


Surađuje sa mnogim glazbenicima, ( Matija Dedić, Igor Geržina, Bojan Jambrošić, Jacques Houdek, Doris Karamatić, Dunja Knebl i mnogi drugi te sa Tamburaškim orekestrom HRT-a, JAZZ orkestrom, Orkestrom oružanih snaga RH i mnogim drugim orkestrima i zborovima i glazbenicima).


U mjuziklu Footloose imala je drugu glavnu ulogu, ulogu Rusty.


Nina će se koprivničkoj publici predstaviti u pratnji svog benda kojeg čine gitarist Miro Gugić, udaraljkaš Marko Šturman te violončelist Matej Milošev.


Nina i njen band povest će nas na glazbeno putovanje kroz nostalgičan i romantičan zvuk  prekrasnih obrada hitova u sasvim unikatnim aranžmanima prilagođenim samoj prigodi Valentinova, izvest će nam pomno biran repertoar world music skladbi, filmske glazbe, prekrasnih ethno pjesama ljubavne tematike te ljubavnih klasika iz svih dijelova Hrvatske, ali i vlastitih skladbi sa njenog albuma naziva „Samo“.


Koprivnička publika prvi put će tako ugostiti Ninu i njen band upravo za Valentinovo i  uživati u Nininim prepoznatljivim interpretacijama tradicionalnih klasika i poznatih hitova ljubavne tematike.  


Ulaznice  po cijeni od 50,00 kn možete rezervirati na broj telefona 222-390, e-mail adresi kultura@pou-kop.hr ili kupiti osobno u Domoljubu.