13.12. Koncert Maestru u čast u božićnom izdanju
Objavljeno: 5.12.2017. 13:45:43
u dvorani "Domoljub" s početkom u 19:00 sati

 


Koncert Maestru u čast u božićnom izdanju


Tradicionalni koncert Maestru u čast, kojim Tamburaški orkestar KUD-a Podravka odaje počast svom dugogodišnjem dirigentu Kreši Lukačiću, ove će godine imati i svoje božićno izdanje. Uz omiljene skladbe velikog glazbenog pedagoga koji je u KUD-u Podravka odgojio generacije tamburaša, na koncertu će se svirati i napjevi posvećeni blagdanu Božića. Po prvi puta biti će izvedena skladba „Badnja večer“ koju je napisao dirigent Podravkinog tamburaškog orkestra - Jurica Hrenić, nasljednik Kreše Lukačića.


Uz Tamburaški orkestar, Ženski vokalni sastav, Literarnu sekciju i Likovnu sekciju KUD-a Podravka, na koncertu će nastupiti i brojni gosti, učenici i štovatelji djela velikog maestra koji je ostavio neizbrisivi trag u kulturi Koprivnice, Podravine i Hrvatske. Tako će na pozornici Domoljuba nastupiti tamburaški sastavi Čivije, Štimung i Cure iz Centra, te BeHaVe Trio kojeg čine Ferdinand Buhanec (bas) Jurica Hrenić (klavijature) i Goran Vdović (bubnjevi), te solisti Stela Strnad, Klaudija, Leonardo Ivačić i Marko Košutić.


Ova izuzetna glazbena večer održat će se u srijedu, 13.12.2017. s početkom u 19:00, u dvorani Domoljub, a ulaz je besplatan.