9.6. Predstava za djecu: "Tri praščića"
Objavljeno: 25.5.2017. 9:12:08
u dvorani "Domoljub" s početkom u 18:00 sati

 


PREDSTAVA ZA DJECU: "TRI PRAŠČIĆA"


U Domoljubu 9. lipnja u 18:00 sati gostuje zagrebačko kazalište „Lutkarska scena Ivana Brlić-Mažuranić“. U predstavi glume Jadran Grubišić, Helena Kalinić i Ksenija Gregurić, dok režiju potpisuje Zoran Mužić. Tekst braće Grimm prilagodila je Petra Mrduljaš, a autor glazbe naš je poznati pisac, scenarist i glazbenik, Mate Matišić.


Tri praščića klasik su književnosti za djecu koji svaki naraštaj djece treba vidjeti. Nije samo riječ o elementarnoj priči razumljivoj djeci već od druge godine života, nego i o djelu koje tako maloj djeci omogućava da putem imaginacije razriješe razvojne probleme s kojima se susreću. Kao što piše psihoanalitičar Bruno Bettelheim, ova bajka pokazuje djetetu da je važno odgoditi trenutačno zadovoljenje želja i da će za to biti nagrađeno, što znači da dijete uči pretpostaviti načelo realnosti načelu ugode, a to je jedna od pretpostavki za razvijanje radnih navika i jačanje zdravog zadovoljstva vlastitim postignućima. Tri praščića to pokazuju bez suvišnog dociranja i prijetnji, putem jednostavne priče koja na sceni vrlo uspješno živi obogaćena glazbom i razigranim scenskim pokretom.


Ulaznice po cijeni od 20,00 kn možete rezervirati na telefon 222-390 ili na e-mail kultura@pou-kop.hr. Blagajna Domoljuba je otvorena radnim danom od 7:30-19:00 sati. Predstava traje 45 minuta.