23.5. Predstava: ĆIRO (Tarik Filipović)
Objavljeno: 8.5.2017. 7:44:59
u dvorani "Domoljub" s početkom u 20:00 sati

 


Predstava: ĆIRO  (Tarik Filipović)


23. svibnja (utorak) u 20:00 sati


Dvorana Domoljub


Nakon nevjerojatnih uspjeha jednog od najpoznatijih glumaca u regiji, Tarika Filipovića, predstavljamo njegov najnoviji autorski projekt.


Spektakluk i Magic Act Show u kojima je sudjelovao kao autor i izvođač slobodno možemo nazvati najuspješnijim predstavama u povijesti hrvatskoga kazališta. S preko 300 odigranih izvedbi koje je vidjela čitava regija, Tarik Filipović predstavlja novi autorski projekt - monodramu o životu Miroslava Ćire Blaževića pod nazivom Ćiro.


Nogomet, kao nijedan drugi sport, izaziva buru reakcija, o njemu se polemizira, obožava ga se i napada. Stadioni, navijanja, reprezentacije, svjetska, europska prvenstva, sve to toliko obilježava svakodnevicu da se ti važni datumi gotovo mogu upisivati u kalendar kao državni praznici. Euforija je do vrhunca, stoga se tema ove monodrame nametnula sama. No, osim nogometa u širem smislu, ovdje je u središtu pažnje nešto mnogo zanimljivije. Osoba, karakter, jedna nogometna ikona, koja uz svoje ime veže više asocijacija i anegdota nego bilo koja druga urbana legenda.


Što je Ćiro Blažević predstavljao za Tarika kroz njegovo sazrijevanje, kao čovjeka i kao strastvenog nogometnog navijača?


Na koji je način ličnost Ćire Blaževića inspirirala Tarika Filipovića nakon dugogodišnjeg prijateljstva vidjet ćemo kroz ovu duhovitu, ali i dirljivu monodramu.


Osebujan i neponovljiv nogometni trener svih trenera, kako su ga prozvali na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. čije rečenice citiraju dan danas, njegovo slavno sine moj dalo mu je neizbrisiv osobni pečat, kao i njegova neposrednost, ali i ekscentričnost.


Ulaznice po cijeni 60,00 kn za parter i 50,00 kn za balkon možete kupiti u Domoljubu, Šarenom dućanu i Hotelu Podravina.