Frooom film festival
Objavljeno: 5.3.2018. 7:56:40
7.3. u kinu "Velebit" u 11:00 sati

 


KADA: srijeda, 07. ožujka u 11 sati


GDJE: Velika dvorana kina Velebit


ŠTO: Gotovo 600 polaznika filmske škole Frooom u 2017. godini je napravilo preko 55 kratkih igranih, eksperimentalnih, animiranih, tematskih, povijesnih, dokumentarnih, avanturističkih, fantasy i ostalih filmova koji će ove prekrasne hladne subote u velikoj dvorani kina Velebit zabljesnuti vaše oči.


Frooomovke i Frooomovci iz Koprivnice, Preloga, Zagreba, Sinja, Splita  i Rijeke za vas su pripremili fantastični filmski gablec.


Zasučite vaše uši, protrljajte ruke i put pod noge do kina Velebit na veselu frooomovsku reviju koju nećete nikada moći zaboraviti.


Filmovi su spremni, dvorana kina Velebit ugodno temperirana, na vama je samo da se opustite u dobrom društvu - ulaz na reviju je besplatan!


Druga po redu revija Frooomovih filmova u Koprivnici nastavlja uspješan niz na Frooomu dosad snimljenih filmova koji su dosad putovali po filmskim festivalim dječjeg stvaralaštva u Indiji, Brazilu, Austriji, Španjolskoj i Hrvatskoj, a neki od njih su poput već slavnog riječkog dokumentarca "Jedan dan u životu Janka Polića Kamova"  pokupili i vrijedne nagrade (Sisak, 2017.).


Frooom je inovativni obrazovni program koji Bacači sjenki organiziraju u Hrvatskoj od 2012. godine, a koji svojim polaznicima u trajno nasljeđe ostavlja znanje, bonton, opću kulturu, kritičko razmišljanje te pojam o pametnom organiziranju slobodnog vremena.


Mentori na Frooomovim filmovima su mladi ljudi koji godinama djeluju na području filma, videa, televizije, kazališta i animacije: Boris Bakal, Vedran Senjanović, Veno Mušinović, Anja Pletikosa, Sanja Milardović, Dalija Dozet, Nora Krstulović, Ivan Marušić Klif, Nada Kovačević, Stipe Bagarić, Dražen Žerjav, Lea Mileta, Dea Jagić, Bojana Burnać, Tihana Mandušić, Lidija Kraljić, Jakov Čuveljak...


Frooom u Koprivnici financijski podupiru Hrvatski audiovizualni centar, Agencija za elektroničke medije, Koprivničko-križevačka županija te naravno i Grad Koprivnica, a nikako ne bi bio moguć bez naših sjajnih dugogodišnjih partnera Pučkog otvorenog učilištai,  kina Velebit, dvorane Domoljub te Hrvatskog filmskog saveza.


Bacači Sjenki su višestruko nagrađivana neprofitna organizacija iz Zagreba koja je u svom 16-godišnjem radu i javnom djelovanju ostvarila više od 150 suradnji s profesionalcima iz više od 30 zemalja svijeta te realizirala više od 50 edukativnih, kazališnih i filmskih projekata i manifestacija na 4 kontinenta. Uspješno i bez poteškoća isprepliće međunarodnu suradnju, kazališne izvedbe, urbane intermedijalne projekte, aktivizam, pedagoški rad, video umjetnost te selektorsku praksu u cjelovito umjetničko djelovanje.